Transport

Trenger du og vennene dine hjelp til å finne frem på Åpen dag? Er du usikker på hvilket bygg og hvilket rom du skal til? Sjekk ut reisebeskrivelsen på programsiden til arrangementet du har meldt deg på. 

Vær oppmerksom på at det ikke er parkeringsmuligheter ved de fleste studiestedene. Derfor oppfordrer vi til å gå, sykle eller bruke kollektivtransport for å komme til de ulike studiestedene. På denne siden vil du finne informasjon om buss- og bybanestoppene som ligger nærmest de ulike studiestedene. 


Studentsenteret

Adresse: Parkveien 1. 

Studentsenteret ligger sentralt til i Bergen sentrum, på Nygårdshøyden. Den letteste måten å komme seg dit på er å bruke kollektivtransport som stopper ved Festplassen, Bystasjonen eller på Møhlenpris. Fra Festplassen følger man Christies gate helt opp til Universitetsmuseet (stort hvitt bygg på toppen av høyden). Herfra vil du se Studentsenteret til venstre for museet. Se ellers forslag til gårute fra Bystasjonen og gårute fra Møhlenpris. 


Fagskolen i Hordaland

Adresse: Haugeveien 28.

Fagskolen i Hordaland er nabo til Nordnes skole, Nordnesparken og Akvariet. Nærmeste busstopp heter Nordnes skole hvor buss nr 11 stopper. Gå forbi Nordnes skole, og rett bak vil du se Fagskolen i Hordaland.

Ellers tar det om lag 20 minutter å gå til fagskolen fra Torgallmenningen. Følg gaten som begynner mellom McDonalds og Espresso House fra Torgallmenningen. Følg denne gaten i en strak linje fram til du ser Fagskolen i Hordaland på venstre side, rett bak Nordnes skole.


VID vitenskapelige høyskole 

Adresse: Ulriksdal 10. 

VID holder til på studiestedet Haraldsplass, som ligger midt mellom sykehusene Haraldsplass og Haukeland. De nærmeste busstoppene er Ulriksdal og Haukeland sjukehus nord. Busslinjene 2, 3 og 80 stopper ved Ulriksdal, og busslinjene 12, 20 og 21 stopper ved Haukeland sjukehus Nord. Gå mot rundkjøringen som er tilknyttet hovedveien. Deretter går du inn på veien Ulriksdal, og fortsetter oppover veien. På høyre side vil du se at det står et veiskilt som viser veien videre opp til VID. 


Høgskulen på Vestlandet 

Adresse: Inndalsveien 28.

HVL i Bergen holder til på campus Kronstad. Den letteste måten å komme seg hit på er å ta bybanen til stoppet som heter Kronstad. Herfra vil du se et stort bygg noen meter nedover langs bybanesporet, hvor HVL holder til. 


Norges Handelshøyskole 

Adresse: Helleveien 30.

Det nærmeste busstoppet til NHH heter Handelshøyskolen. Busslinje 3, 4, 5, 6 m.m. stopper her. Kommer du fra sentrum, må du gå på gangveien som går under motorveien. Deretter må du krysse fotgjengerovergangen ved Rema 1000, og krysse så veien igjen når du har Circle K på høyre side. Fortsett inn på Helleveien, og der vil du da se NHH-bygget. 

Kommer du fra Bergen nord, må du også gå av stoppet Handelshøyskolen. Foran deg vil du da se en parkeringsplass. Gå mot den og inn på gangveien som går i rett linje mot NHH-bygget.


Høyskolen Kristiania 

Adresse: Kalfarlien 78C. 


HK er kun en 20-minutters gåtur fra Bergen Busstasjon. Se linken fra Google maps for forslag til gårute fra Bergen Busstasjon til HK: Gårute fra Bergen Busstasjon til HK

Det nærmeste busstoppet til HK heter Kalfarlien. Busslinje 2, 3, 11 og 80 stopper her. Tar du en buss som kommer fra sentrum, må du gå nedover gangveien til du kommer til et kryss. Her går du du inn Kalfarveien til venstre. Fortsett på denne veien til du kommer til et stort bygg med svarte vinduer. Herfra vil det stå skilting for hvordan du kommer deg inn til HK sine lokaler.

Tar du buss som kommer fra retning Haukeland, må du krysse fotgjengerovergangen som er rett etter busstoppet. Deretter må du gå nedover igjen på venstre side, og følge veibeskrivelsen over. 


NLA Høgskolen Bergen, avdeling Sandviken

Adresse: Amalie Skrams vei 3. 

Busslinje 18 stoper i Amalie Skrams vei rett utenfor NLA. Busslinje 3, 4, 5, 6 og flere stopper ved busstoppet Sandvikstorget. Herfra er det en kort gåtur til Amalie Skrams vei. Se linken fra Google maps for forslag til gårute fra busstoppet til NLA: Gårute fra Sandvikstorget til NLA. 


Handelshøyskolen BI – campus Bergen 

Adresse: Kong Christian Frederiksplass 5.

Kommer du med bybane, er det nærmeste bybanestoppet Florida. Gå mot Høyteknologisenteret og VilVite, og fortsett så videre ved bilveien til du ser et stort bygg med “BI” på, på venstre side av veien.

Tar du buss, er det nærmeste busstoppet på Møhlenpris eller på Florida. Busser fra Åsane, Fyllingsdalen, Bergen vest m.m. stopper på Møhlenpris. Se linken fra Google maps for forslag til gårute fra Møhlenpris-busstoppet til BI: Gårute fra Møhlenpris busstopp til BI 

Busslinje 12, 13 og 21 stopper ved Florida. Gå mot Høyteknologisenteret og VilVite, og fortsett så videre ved bilveien til du ser et stort bygg med “BI” på, på venstre side av veien. 


Universitetet i Bergen 

UiB har mange forskjellige studiesteder i og rundt Bergen sentrum. Nedenfor finner du veibeskrivelser til de forskjellige fakultetene UiB har. 


Det juridiske fakultet

Adresse: Magnus Lagabøtes Plass 1

Jussbygget finner du på Dragefjellet som er en del av Nygårdshøyden i Bergen sentrum. Ta kollektivtransport til Bergen sentrum og gå til Torgallmenningen. Fra Torgallmenningen går du opp til Johanneskirken (den store røde kirken). Når du har gått opp alle trappene og står foran kirken, så finner du Jussbygget omtrent fem minutters gange i rett linje til høyre, langs Øysteins gate og Sydnesgaten. 

 

Det humanistiske fakultet

Adresse: Sydnesplassen 9.

Det humanistiske fakultet holder til i HF-bygget og på Sydneshaugen skole. For å komme hit er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Ta kollektivtransport inn til Bergen sentrum, og gå til Torgallmenningen. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken (den store røde kirken), som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken. Viden av det gule bygget er et stort grått bygg med skiltet “HF-BYGGET”. 


Det psykologiske fakultet

Adresse: Christies gate 12.

Det psykologiske fakultet holder til midt i Bergen sentrum, bare en kort gange fra Festplassen. Ta kollektivtransport inn til Bergen sentrum, og gå til Festplassen. Hefra fortsetter du i retning mot KODE 1, og gå bort til lyskrysset med fotgjengerovergang. Foran deg vil du da se et stort hvitt bygg med en stor klokke på veggen, som er bygget til det psykologiske fakultet.

 

Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Adresse: Christies gate 15.

Ta kollektivtransport til Bergen sentrum. Det nærmeste busstoppet er Festplassen. Følg bilveien Christies gate som går langs Festplassen opp mot Universitetsmuseet. Midt i bakken på vei opp mot museet vil du se en gågate på høyre side. Gå inn denne gaten, forbi skolen og basketball-banen i gaten. Herfra vil du se fakultetet til venstre i et stort bygg av murstein.

 

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet 

Adresse: Allégaten 41.

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet holder til i Realfagsbygget på Nygårdshøyden. Nærmeste stopp for kollektivtransport er Busstasjonen, Festplassen, Lars Hillesgate og Nygård. Det tar om lag 10 minutter å gå fra sentrum. 

 

Det medisinske fakultet

Adresse: Jonas Lies vei 91. 

Ta buss nr. 2, 3 eller 80 til Haukeland Universitetssykehus Sør. Herfra følger du veien opp til Sentralblokken og inn i resepsjonen. Ta rulletrappen til 3. etg og gå til venstre, første gang til høyre vil det stå Bygg for biologiske basalfag over døren, følg denne gangen og gå over glassbroen/gangbroen. Oppmøteplass er Vrimleområdet i Bygg for biologiske basalfag, dette finner du i enden av glassbroen/gangbroen.

 

Fakultet for kunst, musikk og design

Adresse: Møllendalsveien 61.

KMD holder til i Møllendal, i enden av Store Lungegårdsvann mot Ulriken. Nærmeste busstopp er Møllendalsveien, hvor busslinjene 12, 20 og 21 stopper. Herfra går du opp en liten bakke, hvor du vil se en Bunnpris. Gå mot den, og fortsett nedover veien. Til høyre vil du da se et stort bygg som huser KMD.