Tannlege og tannpleie
Universitetet i Bergen

Har du vurdert å bli tannlege eller tannpleier? På Åpen dag vil du få møte studenter ved tannlege- og tannpleierstudiet ved UiB og få innblikk i deres studiehverdag.


Tannlegestudiet er variert med opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, i tillegg til praktisk trening. Bachelorprogrammet i tannpleie utdanner deg til helsefremmende og sykdoms-forebyggende arbeid.

Program

  • Studenter vil presentere tannlege- og tannpleierstudiet for deg, og fortelle om hvordan de opplever sin studiehverdag ved UiB.
  • Du vil få en introduksjon av studieprogrammene Integrert masterprogram i odontologi og Bachelorprogram i tannpleie, hvor studentene forteller om sin studiehverdag. I tillegg vil undervisere fortelle om hvilke muligheter det er for forskning og utveksling i løpet studiene.
  • Studentene vil etter presentasjonen ta deg med inn i ferdighetssenteret. Her vil du få mulighet til å prøve deg som tannlege eller tannpleier på dukker eller simuleringsmaskiner/virtual reality.  
  • Gjennom hele programmet har du mulighet til å stille alle de spørsmålene du måtte ha om hvordan det er å være student, samtidig som du får vite mer om hva man faktisk gjør som tannlege eller tannpleier.

Se mer informasjon

Passer for:
Studiet passer for deg som: Liker både teori og praksis, å ha ein full timeplan, få tett oppfølging frå flinke lærarar, er innstilt på mykje obligatorisk undervising, og at studiet har ein fast plan, har evne til å vise empati og sette seg inn i andre sine utfordringar.

Sted: Institutt for klinisk odontologi

Busstopp Statsarkivet/odontologen.


Fagretninger:
Helse, medisin og psykologi

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Odontologi (tannlege): MEROD: Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og Fysikk 1 og Kjemi 1 og 2.

Tannpleie: Generell studiekompetanse


Mer informasjon om studiene:


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider