Tysk
Universitetet i Bergen

Tyskland er Norges kanskje viktigste handelspartner. På Åpen dag får du innblikk i hvordan det er å studere tysk på Universitetet i Bergen.


Tyskfaget passer for deg som ønsker å skaffe deg ferdigheter i tysk språk på et høyt nivå og kunnskap om historien, litteraturen og kulturen i de tyskspråklige landene.

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Er du tyskekspert? Interaktiv konkurranse i små grupper med temaet "Tyskland og det tyske språket". Tre grupper på maks fem personer konkurrerer mot hverandre i tre korte øvelser: "Tyske oppfinnelser, "Knekk språkkoden" og "Typisk tysk". Gruppen som får flest poeng totalt vinner en overraskelse.

Om studiet

Studiet er delt opp i to disipliner: litteratur og språk. I litteraturdelen av studiet får du anledning til å fordype deg i verk fra 1750 og til i dag. Vi leser klassiske tekster av forfattere som er kjente fra litteraturhistorien og til den nære samtidslitteraturen. I språkdelen jobber vi med praktisk tysk og lingvistikk. Vi følger aktivt de stadige endringene i det tyske språket og er derfor opptatt av å undersøke muntlige variasjoner brukt i ulike kommunikasjonssituasjoner.


Se mer informasjon

Passer for:
For deg som har interesse for tysk språk, kultur og litteratur, og ønsker å være et kontaktpunkt mellom norsk og tysk tysk kultur- eller næringsliv.

Sted: Sydneshaugen skole, auditorium B.

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Omfang: 3 år

Søknadsfrist: 15. april.

Les mer om studiet her


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider