Teatervitenskap
Universitetet i Bergen

På teatervitenskap lærer du om historia og utviklinga til teater i Europa frå antikken og fram til i dag. På Åpen dag får du innblikk i teaterhistorie, framsyningsanalyse, teaterkritikk, oppbygginga av teaterframsyningar (dramaturgi), og teori om skodespelarkunst, regi og scenografi.


Teatervitskap passar for deg som har lyst til å ta ei universitetsutdanning som samtidig har god kontakt med det utøvande feltet og arbeidslivet. UiB tilbyr ei unik utdanning som opnar for mange moglegheiter og gir kompetanse som er etterspurt i kulturbransjen. Her kan du lære om teaterhistorie, framsyningsanalyse, teaterkritikk, oppbygginga av teaterframsyningar (dramaturgi), og teori om skodespelarkunst, regi og scenografi.

Program

  • Møt studentar og tidlegare studentar som snakkar om studiekvardagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høyre om overgangen fra skule til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmoglegheiter. Du vil få høve til å stille spørsmål til studentane og til studierettleiararne.
  • Omvising på campus
  • xxx

Finn fram

For å komme til Sydneshaugen skule er det enklast å gå ca. 10 minutt frå Bergen sentrum. Frå Torgallmenningen kan du sjå rett opp på Johanneskyrkja, som ligg på ein høgde. Gå opp trappene til kyrkja. Sydneshaugen skule er det gule bygget som ligg rett bak kyrkja.


Se mer informasjon

Passer for:
Teatervitskap passar for deg som har lyst til å ta ei universitetsutdanning som samtidig har god kontakt med det utøvande feltet og arbeidslivet. Studiet passer for deg som har lyst til å jobbe med kommunikasjon, kunst og kultur, undervisning, offentlig administrasjon, eller forskning og høyere utdanning.

Sted: Sydneshaugen skule


Fagretninger:
Språk, historie og kultur Kunst, design, musikk og kreative fag

Meld deg på:

Logg deg inn for å melde deg på
Mandag 10. februar 08:30 - 10:00
Mandag 10. februar 11:00 - 12:30

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Omfang: 3 år

Søknadsfrist: 15. april

Les meir om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider