Spansk
Universitetet i Bergen

Spansk er morsmål for 500 millioner mennesker. På Åpen dag blir du bedre kjent med den spanskspråklige verden gjennom quiz og oppgaver.


På bachelorprogrammet Spansk språk og latinamerikastudier lærer du det spanske språket, men du får  også grunnleggende kunnskap om latinamerikansk litteratur, historie, kultur og samfunn.

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Quiz: Bli bedre kjent med den spanskspråklige verden gjennom quiz og oppgaver som gir deg innblikk i kultur, mat, sport, litteratur, geografi, musikk og mye mer på Åpen dag. Vinnerlaget får premie, men alle får mer kunnskap om en spennende og kompleks kultur på et fargerikt kontinent.

Om studiet

Undervisningen foregår i all hovedsak på spansk og emnene i spesialiseringen fordeler seg etter tre disipliner: språk, litteratur og historie. Bachelorprogrammet i spansk og latinamerikastudier tar opp ulike samfunnsaktuelle tema fra Latin-Amerika, i tillegg til at det er et studieprogram med vekt på språk og språkkunnskaper. På dette studiet kan du blant annet reise på utveksling til spansktalende land som Cuba, Mexico, Costa Rica, Peru, Chile og Argentina.


Se mer informasjon

Passer for:
Deg som har interesse for spansk språk og Latin-Amerika og studier av dette kontinentets kultur og litteratur.

Sted: Auditorium B, Sydneshaugen skole

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Omfang: 3 år

Søknadsfrist: 15. april.

Gå til studieprogramsiden

Gå til studieprogrammet

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider