Russisk
Universitetet i Bergen

På Åpen dag får du ikke bare et lynkurs i russisk. Vi forklarer deg mer enn gjerne hvorfor Norge trenger flere med kompetanse i russisk språk og kultur.


Russisk passer for deg som vil lære om språket, historien, litteraturen og kulturen til Russland, et av verdens største land, og vårt naboland. Her får du gå bak nyhetene og forstå utviklingen. Russiskkunnskaper er viktige for kontakt med landet, både kulturelt, politisk og innenfor handel og næringsliv.

Program

  • Møt nåværende og tidligere studenter ved Det humanistiske fakultet. De vil snakke om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Lær å lese litt russisk på 30 minutter? Vi legger til rette for et lynkurs i russisk.
  • Faglig innspill på hvorfor Norge trenger folk som har studert russisk.
  • Mulighet til å stille spørsmål både til studenter, studiekonsulent og faglig ansatte om alle mulige studierelevante tema.

Om studiet

Ved siden av selvstudium er undervisningen fordelaktig tuftet på en variasjon mellom forelesninger, seminargrupper og andre studentaktive undervisningsformer. Studentene blir fulgt opp tett og det blir satt av mye tid til undervisning særlig de første semestrene. I det tredje semesteret reiser vi f. eks på et seks ukers opphold til Petrozavodsk i Russland der vi bor på studenthjem (med medstudenter og russiske studenter), drar på utflukter m.m. 


Se mer informasjon

Passer for:
For deg som har interesse for russisk språk, kultur og litteratur, og som for eksempel vil være et kontaktpunkt mellom russisk og norsk kultur- eller næringsliv.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme hit, er det enklest å gå ca 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


  • Omfang: 3 år
  • Søknadsfrist: 15. april

Gå til studieprogramsidene


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider