Rettsvitenskap (juss)
Universitetet i Bergen

Et velfungerende rettssystem er en av bærebjelkene i demokratiet vårt. På Åpen dag får du et innblikk i hvordan det er å studere juss.


Jurister arbeider med lov og rett og du finner dem overalt i arbeidslivet. Med en mastergrad i rettsvitenskap kan du jobbe som jurist og du får en utdanning med mange jobbmuligheter og mulige karriereveier. Jussutdanningen i Bergen er kjent for sitt gode undervisningsopplegget og inkluderende studentmiljø.

Program

På Åpen dag ved Det Juridiske fakultetet får du treffe våre dyktige studenter som forteller deg hvordan det faktisk er å studere juss, og du vil bli gitt et innblikk i hvordan en forelesning på jussen er. Du vil selvfølgelig også få svar på alle spørsmålene du måtte ha om studiet og studentmiljøet.

  • Hvorfor velge juss: En jusstudent gir deg sine betraktninger om hvorfor det er lurt å velge juss. 
  • Miniforelesning: Du blir presentert noen tidsaktuelle problemstillinger og får forklart hvordan fremtidens jurister vil spille en viktig rolle i å løse disse.  
  • Hverdagen som jusstudent: Du får en gjennomgang av hvordan jusstudiet i Bergen er bygget opp og får fortalt hva det egentlig kreves av deg for å få en god studiehverdag.
  • Omvisning på bygget

Se mer informasjon

Passer for:
Studiet passer for deg som er samfunnsengasjert og er opptatt av rett og rettferdig. Språket er juristens viktigste verktøy. Stødige språkferdigheter er derfor en fordel hvis du vil studere juss.

Sted: Dragefjellet skole, jussbygget, auditorium 3

Jussbygget finner du på Dragefjellet som er en del av Nygårdshøyden i Bergen sentrum. Står du foran og ser mot Johanneskirken (den store rød kirken som rager over Torgallmenningen), finner du Jussbygget omtrent fem minutters gange i rett linje til høyre.


Fagretninger:
Jus, HR og økonomi

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Poenggrense 2019: 60 (Ordinær) / 53.3 (førstegangsvitnemål)


Omfang: 5 år

Søknadsfrist: 15. april

Les mer om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider