Medisin
Universitetet i Bergen

På åpen dag vil du få vite hva du lærer om på medisinstudiet og møte studenter som forteller om sin studiehverdag.


Program

  • Introduksjon til akuttmedisin: Studenter introduserer deg for akuttmedisinen. Hva gjør du om en person faller om foran deg? Tar du ansvar? Hva kan du gjøre? Tør du prøve?
  • Omvisning på Medisinsk ferdighetssenter: Her finnes øvingsmodeller og utstyr for å trene på mange ferdigheter som trengs som lege.
  • Møt medisinstudentene: Noen av våre medisinstudenter svarer på spørsmål du måtte ha om hvordan det er å studere medisin ved Universitetet i Bergen. Kanskje du har lurt på hvorfor du skal velge å studere medisin? Hva er pluss og hva er minus med studiet? Er det mange artige studentorganisasjoner? Er det tungt og slitsomt til tider? Gøy?

Om studiet

På medisinstudiet lærer du hvordan kroppen er satt sammen, fra de minste byggesteinene til skjelett, muskler og livsviktige organer. Du lærer også hvordan organene fungerer, hva som skjer i kroppen når en blir syk, og om de ulike faktorene som påvirker helsen vår. Som medisinstudent ved UiB kan du vente deg en variert studiehverdag med både praktisk og teoretisk undervisning, i tillegg til lengre perioder med praksisutplassering på sykehus og legekontor.


Se mer informasjon

Passer for:
deg som vil lærer om kropp og helse, og som er interessert i å arbeide og kommunisere med pasienter i rollen som lege. Det er en veldig allsidig utdanning og som gir utrolig mange spesialiseringsmuligheter.

Sted: Bygg for biologiske basalfag, Jonas Lies vei 91

Du kan ta buss nr. 2, 3 eller 80 til Haukeland Universitetssykehus Sør. Herfra følger du veien opp til Sentralblokken og inn i resepsjonen. Ta rulletrappen til 3. etg og gå til venstre, første gang til høyre vil det stå Bygg for biologiske basalfag over døren, følg denne gangen og gå over glassbroen/gangbroen. Oppmøteplass er Vrimleområdet i Bygg for biologiske basalfag, dette finner du i enden av glassbroen/gangbroen. 


Fagretninger:
Helse, medisin og psykologi

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og Fysikk 1 og Kjemi 1 og 2.

Omfang: 6 år

Søknadsfrist: 15. april


Les mer om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider