Spørsmål om matematikk på UiB?

Matematikk

Bachelor
Matematikk er essensielt for å forstå og løse dagens utfordringer innen klima og fornybar energi, men matematikk er også et fag for å forklare mer abstrakte problem som Einsteins relativitetsteori eller superstrengteorien.
Studiested

Økonomi handler om hvordan samhandling mellom mennesker former verden.

Økonomer jobber ikke bare med forsyning og etterspørsel, men også med ulikheter, konflikter eller korrupsjon. André Seidel, postdoktor ved institutt for økonomi på UIB, vil i denne videoen forklare hvorfor det er viktig å forstå økonomi for å forbedre samfunn.
Møt en student
Marius 24 år
Matematikk
Det beste med studiet er hvor gøy det er! Jeg er veldig glad i matematikk fordi det er basert helt på logikk.
For eksempel så er det alltid en logisk grunn bak hvorfor en formel i matematikken er som den er. Det er ikke alltid så lett å forstå grunnen, men til gjengjeld er det veldig gøy når du endelig klarer å knekke koden. I tillegg er det spennende å lære om hvordan matematikk kan brukes til å løse all slags problemer fra virkeligheten. Bergen er en veldig fin by, med mange ting å se og gjøre. Blant annet så liker jeg godt alle turmulighetene på og rundt fjellene som omringer byen. I tillegg er det en fin bonus at det ikke er så langt unna hjembyen min Sandnes, slik at det er lett å bare hoppe på en buss dersom jeg tenker meg en tur hjem.

Studentlivet

Hvordan er det å studere Informatikk-matematikk-økonomi? Henning Markussen, Hanna Solheim, Tuva kvalsøren og Martin Eide (bachelorstudenter på IMØ) forteller.