Litteraturvitenskap
Universitetet i Bergen

På litteraturvitenskap studerer vi vestens litteratur fra antikken til i dag samt spørsmål som hva litteratur er og hvordan vi best bør lese den.


Litteraturvitskap er et studium for alle som liker å lese, men særleg for de som liker å tenke over og diskutere med andre det dei leser. Studiet tar deg med på ei fascinerande reise i bøkene si verden - en reise som går på kryss og tvers i historien og i geografien, med litteratur fra flere land og epoker.

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus.

Om studiet

I allmenn litteraturvitenskap studerer vi vestens litteratur fra antikken til i dag samt spørsmål som hva litteratur er og hvordan vi best bør lese den. Her får du kjennskap til greske tragedier, Dantes Divina Commedia, Shakespeares Hamlet og Kafkas romaner. Samtidig diskuterer vi hvordan slike ulike tekster skal analyseres og hva som gjør at deres kvaliteter har overlevd gjennom århundrene.

Vi møter Platons angrep på hele diktekunsten, Aristoteles’ oppskrift på hva som skaper den beste tragedie, romantikernes nye syn på hva diktning kunne være og de store teoretiske debattene fra det tjuende århundret om tolkning, litterær kvalitet, litterær form og litteraturens politiske kraft.

Studiet gir bred tekstkompetanse og analytiske ferdigheter, noe som er etterspurt i mediebransjen, og i yrker som lærer, bibliotekar eller konsulent i offentlig sektor. Litteraturvitere arbeider i forlag, som kritikere og i litteraturfeltet for øvrig.


Se mer informasjon

Passer for:
Deg som har lyst til å jobbe med kommunikasjon, forlag og media, kunst og kultur, undervisning, offentlig administrasjon, ideelle organisasjoner og interesseorganisasjoner eller forskning og høyere utdanning.

Sted: Sydneshaugen skole, grupperom P

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Omfang: 3 år

Les mer om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider