Kjemi
Universitetet i Bergen

Kjemi er sentralt for å løse utfordringer innen medisin, industri og nye energiformer. Ta turen til Kjemisk institutt for to spennende og lærerike timer.


Hvis du er nysgjerrig, og interessert i hvordan verden er bygget opp, bør du vurdere kjemi. Kjemi er både et teoretisk og praktisk fag, så under studiet vil du få god anledning til å utføre spennende forsøk i våre laboratorier.

Program

Kjemi er et eksperimentelt og praktisk fag, så mye av tiden skal vi bruke til å gjøre forsøk. Vi skal blant annet se på nanopartikler. Vi vil også gjerne vise deg noen av våre imponerende instrumenter.

  • Kort om studiets oppbygging
  • Studenter forteller om sin hverdag
  • Praktisk forsøk i laboratoriet

Om studiet

Kjemi er sentralt for å løse utfordringer innen medisin, industri og nye energiformer. Nye medisiner produseres fra forbindelser i bær, planter og marine organismer. Det er ikke leger som produserer nye medisiner – det er kjemikerne. Vi lever i en tid der det er fokus på alternative energikilder. Biodrivstoff er et tema som kjemikere engasjerer seg i. Kjemikere arbeider også med katalysatorer som kan redusere vårt ressursbehov. Moderne analysemetoder er i bruk overalt. Enten du ser på vannkvalitet, analyserer dopingprøver eller ser på næringsmidlene i maten har du bruk for kjemi. Selv om mange kjemikere har laboratoriet som arbeidsplass, er datamaskinen et viktig hjelpemiddel. Statistikk, programmering og datanalyse er hverdagen for mange kjemikere. 


Se mer informasjon

Passer for:
Hvis du er nysgjerrig, og interessert i hvordan verden er bygget opp, bør du vurdere kjemi. Kjemi er både et teoretisk og praktisk fag, så under studiet vil du få god anledning til å utføre spennende forsøk i våre laboratorier.

Sted: Realfagbygget, Allégaten 41

Kjemisk institutt ligger i Realfagbygget. Adressen er Allégaten 41. Vi skal møtes i tredje etasje, i Reagensglasset. Det ligger midt i bygget. På selve dagen vil det være folk som viser vei fra hovedinngangen til Realfagbygget.

Kommer du med Bybanen, er nærmeste stopp Nygård. Kommer du fra sentrum (Festplassen eller Bystasjonen) tar det ca 10 minutter å gå.


Fagretninger:
Natur- og realfag

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Matematikk R1 (eller S1+S2) + R2 og i tillegg anten:

  • Fysikk 1 + 2 eller
  • Kjemi 1 + 2 eller
  • Biologi 1 + 2 eller
  • Informasjonsteknologi 1 + 2 eller
  • Geofag 1 + 2 eller
  • Teknologi og forskningslære 1 + 2

Vi anbefaler at du har kunnskaper som tilsvarer Kjemi 1 + 2.


Les  mer om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.