Kinesisk
Universitetet i Bergen

På Åpen dag vil du få lære enda mer om Kina og det kinesiske språket.


Kina er verdens tredje største land og verdens nest største økonomi. Kinesiske språk er nøkkelen til å forstå den kinesiske kulturen og samfunnet. Kunnskap i kinesisk språk, historie og sosial utvikling er egenskaper det er stort behov for i dag og åpner opp for ulike jobbmuligheter.

Program

  • Møt nåværende og tidligere studenter ved Det humanistiske fakultet. De vil snakke om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få anledning til å stille spørsmål både til studenter og studieveiledere.
  • Omvising på campus
  • Vi utfordrer deg til å skrive kinesisk (mandarin). Du vil oppdage at det å lære seg det kinesiske språket (skrift og uttale) både er gøy og ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro.
  • Bli kjent med studenter som studerer kinesisk, fagmiljøet og studiekonsulenten er tilgjengelig for spørsmål og vil fortelle mer om våre utvekslingsavtaler til Kina.

Om studiet

Studiet er nytt og ett av de to beste studieprogrammene for kinesisk språk og kultur i Norge. Her får du lære språk av lærere med mandarin som morsmål. Du får ta del i en rekke spennende, tradisjonsrike kulturaktiviteter gjennom vårt samarbeid med Bergen Konfutse Institutt, muligheter for å reise på utveksling eller ta et intensivt språkkurs i Kina.


Se mer informasjon

Passer for:
Kinesisk passer for deg som vil praktisere kinesisk (mandarin) og lære mer om kulturen i landet.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme til Sydneshaugen skule er det enklast å gå ca. 10 minutt frå Bergen sentrum. Frå Torgallmenningen kan du sjå rett opp på Johanneskyrkja, som ligg på ein høgde. Gå opp trappene til kyrkja. Sydneshaugen skule er det gule bygget som ligg rett bak kyrkja.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.


Gå til studieprogramsidene.


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider