Journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign
Universitetet i Bergen

Studér journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign i den unike medieklyngen Media City Bergen.


Du får møte undervisere og studenter, og oppleve hvordan det faktisk er å studere journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign i Media City Bergen, og du får høre om de spennende jobbmulighetene disse utdanningene gir deg. 

Program

  • Hvordan er det å studere journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign med NRK, TV2, Bergens Tidene, Vizrt, og BA som nærmeste nabo?
  • Hvordan er overgangen fra videregående skole til universitet?
  • Hvordan er det å være student i medieklyngen med tett oppfølging av undervisere, og samarbeid og praksis hos klyngeselskapene?
  • Hvordan er overgangen fra studier til jobb i mediebransjen? 

Om studiene

Medie- og interaksjonsdesign

Gjennom workshops, forelesninger og seminarer med praktiske øvelser lærer du å planlegge og utvikle mediesystem og innhold, prototyping og design, samt utvikling av metoder for å brukerteste systemene. Det er flere feltarbeidsperioder og praksisperioder i løpet av bachelorgraden, hvor du besøker lokale medieselskap og observerer arbeidspraksis over tid, og undersøker hvordan mediebrukere integrerer med medieteknologi, og etter hvert skal du lage en teknisk medieløsning for bedriften du er i praksis hos.

Journalistikk

Journalistikk handler om å formidle historier fra det virkelige livet for et større publikum. I et komplisert samfunn med svært mye informasjon er det viktig at noen formidler det vesentlige på en klar måte. Studiet er nære det som skjer i det praktiske livet til enhver tid, og du får tett oppfølging av underviserne hele tiden. Du vil bli utfordret og inspirert gjennom variert undervisning og egen produksjon av journalistisk stoff.

TV-produksjon

På bachelor i TV-produksjon får du praktiske og håndverksmessige ferdigheter som er relevante for et bredt spekter av audiovisuelle produksjoner: fra kortfilm til webserie til studioproduksjon til dokumentar til intervju. Du får lære hvordan du planlegger og produserer ulike typer TV-innhold, du får lære å utvikle ideer, konsepter og fortellinger, og du får lære å analysere og vurdere ulike typer produksjoner. Det er også utplassering hos relevante medieselskap i løpet av bachelorprogrammet.


Se mer informasjon

Passer for:
Journalistikk passer for deg som vil formidle historier fra det virkelige livet for et større publikum. TV-produksjon passer for deg som liker å fortelle gode historier, og er sikker på at du vil jobbe i mediebransjen. Medie- og interaksjonsdesign passer for deg som er kreativ, analytisk og sosial med en interesse for teknologi.

Sted: Media City Bergen, Lars Hilles gate 30

Fra sentrum: Ta Bybanen i retning Nesttun/Flesland. Gå av på stoppet som heter Nygård. Snu deg rundt 180 grader. Det store, svarte bygget du ser er Media City Bergen! Gå inn snurredøren. Nå skal du opp i andre etasje, du ser en trapp til høyre, bruk denne, eller heisen som er rett ved siden av trappen. Når du kommer inn i andre etasje er du framme ved målet.

Fra Bystasjonen: Gå over veien mot Høyden (vekk fra togstasjonen og bystasjonen) (bruk fotgjengerovergangene), og deretter til venstre og så ser du et stort, svart bygg. Dette er Media City! Gå inn snurredøren. Nå skal du opp i andre etasje: Gå opp den korte trappen (eller ta heisen til venstre for trappen), 


Fagretninger:
IT og datateknologi Medier, kommunikasjon og markedsføring

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


  • Omfang: 3 år
  • Søknadsfrist: 15. april

Les mer om studiene:


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider