Italiensk
Universitetet i Bergen

På Åpen dag lærer du de første viktige tipsene for å føre en samtale på italiensk.


På italienskstudiet får du innsyn i hvordan viktige politiske og kulturelle hendelser har preget Italia og tilhørende språkkulturer. I tillegg fordyper studiet seg inngående mot å forstå og hente kunnskap fra hvordan arven etter  den italienske renessansen har satt sitt preg på den europeiske kulturen i sin helhet.

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Kom og delta på italiensk språkkurs! Er du interessert i å kunne prate og diskutere på italiensk om alt fra politikk til fotball, lese italiensk litteratur, snakke om italienske vin- og mattradisjoner? Er du klar? Allora, andiamo!
  • Bli kjent med fagmiljø og studenter ved italienskfaget.

Om studiet

Italienskfaget er delt inn i tre disipliner:

  • Litteratur, som inkluderer eldre og moderne litteratur.
  • Språk, om blant annet inkluderer evnen til å bruke italiensk, muntlig og skriftlig i ulike sammenhenger og område som språkutvikling, dialekter og flerspråklighet.
  • Kultur, som kokkekunst, film, TV-serier og kunst.  

Se mer informasjon

Passer for:
For deg som har interesse for italiensk språk, kultur og litteratur, og som for eksempel vil være et kontaktpunkt mellom norsk og italiensk kultur- eller næringsliv.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Gå til studieprogramsiden


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.