Informasjonsvitenskap, IKT, kognitiv vitenskap
Universitetet i Bergen

Hva med å bli en av dem som lager fremtidens intelligente datasystemer? Studier i informasjonsvitenskap, IKT eller kognitiv vitenskap er inngangsporten.


Fremtiden. Det er det Åpen Dag handler om. En ting vi kan si med ganske stor sikkerhet om fremtiden er at våre liv i enda høyere grad vil bli preget av datasystemer som både er mer og mer intelligente og mer og mer åpne og sosiale. Intelligente systemer som kobler oss sammen. I stedet for å bare bruke dem, hva med å bli en av dem som lager dem? Tilbudet i IT-relaterte studier ved SV-fakultetet ved UiB er helt unikt i Norge, og kombinerer informasjonsvitenskap og -teknologi med modeller av intelligens og forståelse av samfunn, grupper og nettverk.

Besøk oss på Åpen Dag for å høre mer om de noen av de mest jobbrelevante studiene i landet.

Program

  • Du får høre om IT-fagene ved Institutt for informasjons- og medievitenskap.
  • Du får møte studenter fra de tre studieprogrammene. De vil snakke om hva som er gøy, hva som er utfordrende og om hvilke muligheter fagene gir.
  • Du får små smakebiter på spennende og viktig prosjekter og forskning.
  • Du får vite litt om de svært gode jobbmulighetene etter studiene.

 


Se mer informasjon

Passer for:
Informasjonsvitenskap passer for deg som er interessert i programmering og grensesnittet mellom programvare og brukeren. Kognitiv vitenskap passer for deg som er interessert i menneskelig informasjonsbehandling, modellering av menneskelig intelligens, kunstig intelligens, programmering og maskinlæring. Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) passer for deg som har bred interesse for datafag og ønsker å jobbe i IT-bransjen

Sted: Media City Bergen, Lars Hilles gate 30

Fra den blå steinen: Ta Bybanen i retning Nesttun/Flesland. Gå av på stoppet som heter Nygård. Snu deg rundt 180 grader. Det store, svarte bygget du ser er Media City Bergen! Gå inn snurredøren. Nå skal du opp i andre etasje, du ser en trapp til høyre, bruk denne, eller heisen som er rett ved siden av trappen. Når du kommer inn i andre etasje er du framme ved målet.

Kommer du fra Bystasjonen? Da går du over veien mot Høyden (vekk fra togstasjonen og bystasjonen) (bruk fotgjengerovergangene), og deretter til venstre og så ser du et stort, svart bygg. Dette er Media City! Gå inn snurredøren. Nå skal du opp i andre etasje: Gå opp den korte trappen (eller ta heisen til venstre for trappen), og deretter tar du til venstre. Der ser du en hvit trapp som tar deg opp i andre etasje. Gå rett fram, og inn døra. Du er framme ved målet.


Fagretninger:
IT og datateknologi

Påmelding er stengt

Opptakskrav

  • Informasjonsvitenskap: Generell studiekompetanse
  • Kognitiv vitenskap: Generell studiekompetanse
  • IKT: Generell studiekompetanse og MATRS (Matematikk R1 eller Matematikk S1 og S2).

  • Omfang: 3 år
  • Søknadsfrist: 15. april

Gå til studieprogramsiden:


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider