Spørsmål om Human ernæring ved UiB?

Human ernæring

Bachelor
Alle menneske treng mat og drikke – kvar einaste dag! Ernæring handlar om maten vi et, kva den gjer med kroppen vår og kva det betyr for helsa vår.
Studiested
Passer for
deg som liker realfag, men som også vil jobbe tverrfagleg med behandling av menneske.

Visste du at Omega-3 er en fettsyre som kroppen vår er avhengig av, men som den ikke kan lage selv?

Maten vi spiser er ikke bare kalorier, men også en mengde forskjellige næringsstoffer kroppen vår trenger. Et godt kosthold er særlig viktig for personer med kroniske sykdommer. Marie Njerve Olsen forsker på hvordan et kosthold med høyt innhold av omega-3 kan påvirke helsetilstanden hos mennesker med for eksempel leddgikt.
Møt en student
Helene 22 år
Human ernæring
På videregående fikk jeg øynene opp for ernæring da vi hadde et kapittel om det i naturfag vg1, i tillegg syns jeg det vi lærte om kroppen i biologi var spennende.
Å kunne studere sammenhengen mellom kosthold, helse og sykdom var derfor noe jeg kunne se for meg å lære mer om! Siden universitetet hadde akkurat det studiet jeg ønsket å gå, ble valget av studieby ganske naturlig i Bergen, samtidig som jeg hadde hørt mye bra om studiemiljøet i Bergen før jeg søkte.

Med ein bachelorgrad i human ernæring kan du arbeide med:

  • førebygging
  • kosthalds-rettleiing av friske personar
  • undervisning

Dei fleste som tar bachelorgrad i human ernæring vil gå vidare på toårig masterprogram i klinisk ernæring. Bachelorgraden kvalifiserer for opptak til dette programmet. Med ein mastergrad kan du bli klinisk ernæringsfysiolog, og arbeide med ernæringsbehandling i sjukehus. På sjukehus er dei fleste nye stillingar for kliniske ernæringsfysiologar, så vi anbefaler deg å ta ein mastergrad for å kvalifisere deg. Det er også andre masterprogram som kan vere aktuelle. 

Følg oss på Instagram!

8. mars tar Nora over Instagram-kontoen til Det medisinske fakultet @medfakuib og vil dele bilete frå ein dag på human ernæring ved UiB. Følg oss og følg med