Historie
Universitetet i Bergen

Ved å kjenne til og forstå utviklingstrekk i fortiden forstår vi også bedre verden i dag, og står dermed bedre rustet til å gjøre gode valg for framtiden.


Historikere studerer menneskers fortid i ulike samfunn fra antikken til i dag. De ser nærmere på kulturell, sosial, politisk og økonomisk utvikling over tid og hva klasse, nasjonalitet, etnisitet, alder og kjønn har å si for samfunnsutviklingen.

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Møt historiestudenter som har studert ulike historiske tema og tidsperioder. Hva betyr det egentlig å studere historie?  

Se mer informasjon

Passer for:
Deg som er liker historie. Historikere studerer menneskers fortid i ulike samfunn fra antikken til i dag. De ser nærmere på kulturell, sosial, politisk og økonomisk utvikling over tid og hva klasse, nasjonalitet, etnisitet, alder og kjønn har å si for samfunnsutviklingen.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Omfang: 3 år

Søknadsfrist: 15. april

Les mer om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider