Geografi
Universitetet i Bergen

Geografistudiet tar opp samfunnsaktuelle tema som grønn omstilling, klimaendringer, byutvikling, naturfarer, migrasjon, energiomstilling, landskapsendringer og matsikkerhet.


Det unike med geografi er at vi ser på samfunnsutfordringer og bærekraft både fra samfunns- og naturperspektiver. Feltkurs er en integrert del av utdanningen, gir deg praktisk erfaring med både naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige metoder og bidrar til et godt studentmiljø.

Program

På Åpen dag får du møte studenter og ansatte som gir faglige smakebiter på tema vi ser på i geografifaget og hvordan det er å være geografistudent. En tidligere student forteller om sine erfaringer med geografi som relevant utdanning for arbeidslivet.

  • Faglig smakebit: Grønn omstilling
  • Faglig smakebit: Klima og havnivå
  • Faglig smakebit: Miljøendring og tilpasning
  • Livet som geografistudent
  • Jobbe som geograf

Geografistudenter om geografistudiet:

 

Se hvordan det er er å reise på feltkurs:

 


Se mer informasjon

Passer for:
Geografistudiet passer for deg som er opptatt av samfunn, natur og miljø og sammenhengen mellom disse og liker å jobbe med samfunnsaktuelle problemstillinger, både i grupper og individuelt

Sted: Fosswinckelsgate 6

Nærmeste busstopp/bybanestopp: Festplassen/Byparken 


Fagretninger:
Bærekraft, innovasjon og grønn teknologi Samfunn og politikk

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Gå til studieprogramsiden


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider