Fransk
Universitetet i Bergen

På Åpen dag kan du få et innblikk i hva franskfaget har å tilby deg.


Handel, diplomati, turisme og et globalt mediesamfunn etterspør i større grad mennesker med kompetanse i fremmedspråk og tilhørende kulturer. Å studere fransk gir mer enn bare språket. Vi følger derfor også franskspråklige kulturer gjennom en historie som har påvirket styresett og tankegods i hele verden frem til i dag. 

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Vi treffes til et slag brettspill om Frankrike og den fransktalende verden. Her spiller vi sammen og i lystig lag får du samtidig et innblikk i alt av det som franskstudier på universitetet har å by på: språk, litteratur, kultur, musikk, historie, spennende steder og reiser.
  • Etterpå får du tid til å prate med studenter ved fransk om studiemiljøet og studiekonsulenten kan fortelle mer om vårt utvekslingstilbud.

Om studiet

Studiet er svært allsidig. På bachelorprogrammet i fransk får du innsikt i fransk språkvitenskap, franskspråklig litteratur og kultur. Undervisningsformene varierer gjennom ukene og kan inneholde alt fra forelesninger, seminarer, kollokvier og praktiske øvelser. Det er et fulltidsstudium som vil kreve en stor grad av selvstendig innsats og selvstudium. 


Se mer informasjon

Passer for:
Deg som har interesse for fransk språk, kultur og litteratur, og som ser det som spennende å være et mulig kontaktpunkt mellom norsk- og franskspråklige kulturer og/eller næringsliv.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme hit, er det enklest å gå ca 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Gå til studieprogramsiden


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider