Ernæring
Universitetet i Bergen

Velkommen til en dag med introduksjon til ernæringsstudiet og møte med studenter.


Alle menneske trenger mat og drikke – hver eneste dag! Ernæring handler om maten vi spiser, hva den gjør med kroppen vår og hva det betyr for helsen vår.  

Program

  • Introduksjon: Ernæringsstudenter gir deg en introduksjon til ernæringsfaget. 
  • Quiz: Klinisk ernæringsfysiolog har detaljkunnskaper om kosthold og helse og vet hva som skal til for maksimal ytelse. Her kan du få testet dine basalkunnskaper om ernæring. 
  • Vurdering: Klinisk ernæringsfysiologer må raskt kunne avgjøre om det en pasient spiser er tilstrekkelig til å dekke behovet. Ved hjelp av kalsiumkalkulatoren kan du få kartlagt kalsiuminntaket ditt. 
  • Dine spørsmål: Ernæringsstudenter er klare til å svare på alle spørsmål du måtte ha om hvordan det er å studere til klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetet i Bergen. Kanskje du har lurt på hvorfor du skal velge å studere ernæring? Hva er pluss og hva er minus med ernæringsstudiet? Er det mange artige studentorganisasjoner? Er det tungt og slitsomt til tider?

 


Se mer informasjon

Passer for:
Studiet passer for deg som liker realfag, men som også vil jobbe med behandling av menneske. Som student på ernæring treffer du pasienter i sykehuset og du arbeider også på laboratorium.

Sted: Bygg for biologiske basalfag

Du kan ta buss nr. 2, 3 eller 80 til Haukeland Universitetssykehus Sør. Herfra følger du veien opp til Sentralblokken og inn i resepsjonen. Ta rulletrappen til 3. etg og gå til venstre, første gang til høyre vil det stå Bygg for biologiske basalfag over døren, følg denne gangen og gå over glassbroen/gangbroen. Oppmøteplass er Vrimleområdet i Bygg for biologiske basalfag, dette finner du i enden av glassbroen/gangbroen


Fagretninger:
Helse, medisin og psykologi

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og MEROD: Matematikk R1 (eller S1 og S2) og Fysikk 1 og Kjemi 1 og 2


Gå til studieprogramsiden


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.