Foto av en variert mengde med grønnsaker.
 
/ Program / Ernæring

Ernæring

Bachelor
Hvordan er det å studere ernæring, og hva kan man egentlig jobbe med? På Åpen dag får du vite mer om ernæringsstudiet, hvordan du kommer inn, og hvilke karrieremuligheter du får. Møt studenter som forteller hvorfor de valgte ernæring, og lær mer om hva en klinisk ernæringsfysiolog faktisk gjør!
Studiested
Passer for
deg som liker realfag og som vil bruke denne kunnskapen til å fremme helse i befolkningen, og forebygge og behandle ernæringsrelatert sykdom på individ- og samfunnsnivå.

Legg til dine favoritter

Marker dine favoritter nå, så blir det enkelt å finne dem igjen når påmeldingen åpner.

Favoritter

Tidspunkter

Påmeldingen åpner 13. januar
Mandag 09. februar
13:00 - 14:15
Auditorium (u. et.), Armauer Hansens hus (Haukelandsveien 28, 5009 Bergen)

Logg inn

Logg inn
Armauer Hansens hus, Haukelandsveien 28
Buss: Haukeland sjukehus Sør | Bybane: Haukeland sjukehus

Visste du at Omega-3 er en fettsyre som kroppen vår er avhengig av, men som den ikke kan lage selv?

Maten vi spiser er ikke bare kalorier, men også en mengde forskjellige næringsstoffer kroppen vår trenger. Et godt kosthold er særlig viktig for personer med kroniske sykdommer. Marie Njerve Olsen forsker på hvordan et kosthold med høyt innhold av omega-3 kan påvirke helsetilstanden hos mennesker med for eksempel leddgikt.
Møt en student

Helene

22 år Ernæring
På videregående fikk jeg øynene opp for ernæring da vi hadde et kapittel om det i naturfag vg1, i tillegg syns jeg det vi lærte om kroppen i biologi var spennende.
Å kunne studere sammenhengen mellom kosthold, helse og sykdom var derfor noe jeg kunne se for meg å lære mer om! Siden universitetet hadde akkurat det studiet jeg ønsket å gå, ble valget av studieby ganske naturlig i Bergen, samtidig som jeg hadde hørt mye bra om studiemiljøet i Bergen før jeg søkte.
Til toppen