På Åpen dag får du en smakebit av hvordan det er å studere ernæring, og du får vite mer om hva du lærer på studiet. Du får møte studenter som forteller om sin studiehverdag, i tillegg til livet utenom forelesninger, lab og praksis. Du får se praktiske demonstrasjoner du kan bryne deg på, og vite mer om hvilke jobbmuligheter studiet gir. Få svar på alt du lurer på, fra både studenter, undervisere og studieveileder.
Program
-
Introduksjon til ernæringsstudiet: Hør om opptakskrav, studiets oppbygging og muligheter for utveksling.
-
Jobbmuligheter: Den naturlige veien etter bachelor i ernæring, er masterstudiet i klinisk ernæring. Hva er en klinisk ernæringsfysiolog (KEF) og hva jobber en KEF med?
-
Hva kan man gjøre på fritiden ved siden av studiet? Hør hvordan linjeforeningen NUTRI bidrar til godt miljø og sosiale aktiviteter.
-
Få svar på dine spørsmål: Ernæringsstudenter, faglige og studieveiledere er klare til å svare på alle spørsmål du måtte ha om hvordan det er å studere ernæring ved Universitetet i Bergen.
-
Praktiske demonstrasjoner.
Om studiet
Som ernæringsstudent får du kunnskap om sammenhengene mellom kosthold, helse og sykdom. Bachelorstudiet er et treårig fulltidsstudium med variert studiehverdag. I tillegg til forelesninger, laboratorium og egenstudier har ernæringsstudenter også praksis i primærhelsetjenesten.
På ernæringsstudiet diskuterer vi spørsmål som:
- Hvor mye fett og karbohydrat bør du spise?
- Er det sunt å spise fisk?
- Hvilke behandlinger er effektive mot fedme?
- Hvilke gener påvirker om du er følsom for mat?
Som student på ernæring treffer du pasienter i tillegg til å arbeide på laboratorium. Med en bachelor i ernæring kan du jobbe både i privat og offentlig sektor, med blant annet kostholdsrådgivning, undervisning eller produktutvikling. De fleste vil etter endt bachelorgrad gå videre med å søke opptak til toårig masterprogram i klinisk ernæring og bli klinisk ernæringsfysiolog, som arbeider med blant annet ernæringsbehandling i sykehus.