Om studiet
Som ernæringsstudent får du kunnskap om sammenhengene mellom kosthold, helse og sykdom. Bachelorstudiet er et treårig fulltidsstudium med variert studiehverdag. I tillegg til forelesninger, laboratorium og egenstudier har ernæringsstudenter også praksis i primærhelsetjenesten.
På ernæringsstudiet diskuterer vi spørsmål som:
- Hvor mye fett og karbohydrat bør du spise?
- Er det sunt å spise fisk?
- Hvilke behandlinger er effektive mot fedme?
- Hvilke gener påvirker om du er følsom for mat?
Som student på ernæring treffer du pasienter i tillegg til å arbeide på laboratorium. Med en bachelor i ernæring kan du jobbe både i privat og offentlig sektor, med blant annet kostholdsrådgivning, undervisning eller produktutvikling. De fleste vil etter endt bachelorgrad gå videre med å søke opptak til toårig masterprogram i klinisk ernæring og bli klinisk ernæringsfysiolog, som arbeider med blant annet ernæringsbehandling i sykehus.