Engelsk
Universitetet i Bergen

På Åpen dag viser vi hvorfor kunnskap om engelsk språk og kultur er viktig for fremtiden.


Når vi treffer noen med et annet morsmål kommuniserer vi oftest på engelsk, uansett hva det handler om: politikk, media, sosiale forhold, handel, forsking m.m. Da er det nødvendig å utdanne engelsklærere med god interkulturell forståelse.  

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Møt en som jobber med å utdanne engelsklærere. Du får en forklaring på hvorfor det er viktig å kunne noe om skjønnlitteratur og litteraturlesing. Hvordan arbeider lærere med å fremme interkulturell læring? Derfor skal vi se på noen eksempler som er hentet fra ungdomsskolen og den videregående skole, der elever diskuterer skjønnlitterære tekster på engelsk.
  • Nå får du tid til å prate med studenter ved engelsk om studiemiljøet og studiekonsulenten kan fortelle mer om vårt utvekslingstilbud.

Om studiet

På bachelorstudiet vil du få en innføring i engelsk lingvistikk, litteratur og kultur. Du blir kjent med det språklige og kulturelle mangfoldet i den engelskspråklige verden fra middelalderen og frem til i dag. Du lærer om ulike vitenskapelige tilnærminger til dette mangfoldet og får fordype deg i et tema du er interessert i.

Med denne utdannelsen får du en dobbeltkompetanse: god presis språkføring og kunnskap om kulturen og samfunnet i landet/området. Skolen, staten, næringslivet, media m.fl. trenger folk med denne kompetansen. Det er også mulig å bli engelsklærer etter eventuell mastergrad og påfølgende ett år med praktisk pedagogisk utdanning (PPU).  


Se mer informasjon

Passer for:
For deg som er interessert i engelsk språk og grammatikk og mangfoldet av ulike dialekter og kultur.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


  • Omfang: 3 år
  • Søknadsfrist: 15. april

Gå til studieprogramsiden


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider