Spørsmål om dateknologi på UiB?

Datateknologi

Bachelor
På studiet i datateknologi lærer du programmering, testing og utvikling av datasystem. Du lærer ikke bare prinsipp, teknikker og metoder for programutvikling. Du får også trening i praktisk problemløsning. Slik utvikler du de kreative og analytiske evnene dine.
Studiested

Visste du at du følger algoritmer når du ganger, multipliserer eller deler tall?

Vi kan si at en algoritme er en fremgangsmåte som datamaskiner og roboter følger for å finne det rette svaret. Erlend Raa Vågset er stipendiat ved Institutt for informatikk på UiB, og i denne videoen gir han deg en kort innføring i hvordan algoritmer fungerer.
Møt en student
Hossein 23 år
Datateknologi
På studiet lærer du prinsipp, teknikker og metoder for programutvikling. Som hovedfag i informatikk vil du fokusere på å designe systemer for anvendelse innen naturvitenskap, industri og ledelse.
Hovedvekten i graden er på programvare, selv om man også mestrer viktige konsepter innenfor maskinvare. Du kan velge mye av studiehverdagen din selv, i tillegg til dette så kan du skreddersy din egen grad for å skille deg ut i mengden. Sist, men ikke minst så er du veldig ettertraktet med en utdanning innenfor informatikk. Jeg hadde hørt mye bra om studentmiljøet og studentvelferden i Bergen før jeg flyttet hit. Lokasjonene til fakultetene er veldig sentralt så hvis du studerer i Bergen så studere du midt i byen. Du vil derfor ha umiddelbar nærhet til lesesal, treningssenter, matbutikk og uteliv.