Arkeologi
Universitetet i Bergen

Samfunnet trenger arkeologer som kan tolke forhistoriske mennesker og samfunn. Arkeologer finner og forvalter gjenstander og strukturer i landskapet.


Arkeologer jobber med den materielle kulturen mennesker har etterlatt seg – helt fra den eldste forhistorien og frem til i dag. De studerer hvordan folk har levd, tenkt og organisert seg til ulike tider og på ulike steder.

Program

  • Møt studenter og tidligere studenter som snakker om studiehverdagen ved Det humanistiske fakultet. Her vil du få høre om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få mulighet til å stille spørsmål til studentene og til studieveiledere.
  • Omvisning på campus
  • Møt studenter og studieveileder på arkeologi. Hør erfaringer fra utgravning og se eksempler på hva en arkeolog kan finne.  

Veibeskrivelse

For å komme til Sydneshaugen skole er det enklest å gå ca. 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Se mer informasjon

Passer for:
Deg som er nysgjerrig på hvordan folk har levd, og hva gjenstandene deres kan fortelle om dem, og som har interesse for arkeologi, historie, kultur og religion.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme hit, er det enklest å gå ca 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Omfang: 3 år

Søknadsfrist: 15. april

Les mer om studiet


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider