Arabisk
Universitetet i Bergen

Arabiskstudiet gjør deg bedre rustet til å forstå sammenhengen mellom arabisk språk, kultur, religion og politikk.


Med studier i arabisk får du en spesiell forståelse av den arabiske kulturen og språket. Dette er en nyttig kompetanse med tanke på den posisjonen Midtøsten har i internasjonale saker og for verdenshandelen.

Program

  • Møt nåværende og tidligere studenter ved Det humanistiske fakultet. De vil snakke om overgangen fra skole til universitet, studentmiljø, utveksling og jobbmuligheter. Du vil få anledning til å stille spørsmål både til studenter og studieveiledere.
  • Omvising på campus
  • Vi gir et minikurs i det arabiske alfabetet. Her får du lære å skrive navnet ditt på arabisk. Dessuten er dette en gyllen anledning til å bli bedre kjent med fagmiljøet.
  • Vi viser også eksempler på arabisk skjønnskrift, også kalt kalligrafi.

Om studiet

Bachelorprogrammet i arabisk inneholder først og fremst et intensivt språkkurs der du begynner fra null og opplever rask fremgang. Du får også en innføring i arabisk språkvitenskap, dialekter, litteraturhistorie og grunnleggende sjangre.

Arabisk er et sentralt språk dersom du interesserer deg for tema som migrasjon, klima, humanitære utfordringer, nord-sør samarbeid, og sikkerhet. I Norge er arabisk et viktig verktøy i integrering, utdanning, dialogprosjekt og offentlig kommunikasjon.


Se mer informasjon

Passer for:
Arabisk passer for deg som ønsker å lære det arabiske språket og vil studere sammenhengen mellom arabisk språk, kultur, religion og politikk.

Sted: Sydneshaugen skole

For å komme hit er det enklest å gå ca 10 minutter fra Bergen sentrum. Fra Torgallmenningen kan du se rett opp på Johanneskirken, som ligger på en høyde. Gå opp trappene til kirken. Sydneshaugen skole er det gule bygget som ligger rett bak kirken.


Fagretninger:
Språk, historie og kultur

Påmelding er stengt

Opptakskrav

Generell studiekompetanse


Gå til studieprogramsiden


Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har over 17 500 studenter. Vi har en attraktiv beliggenhet med store deler av campus midt i hjertet av Bergen.

Les mer om oss på våre websider