Ingen vei tilbake etter Åpen dag

På Åpen dag 2018 fikk Kristin Lundal fikk bekreftet at medisinstudiet var det riktige valget for henne.

I fjor studerte Kristin Lundal (22) molekylærbiologi. Samtidig tok hun opp fag på Danielsen Intensivgymnas for å komme inn på drømmestudiet sitt. Nå er hun endelig førsteårsstudent på medisinstudiet ved Universitetet i Bergen.

Legedrømmen

Drømmen om å bli lege startet først på tredjeåret på videregående.

- Jeg gikk helsefag i fire år på Knarvik videregående skole. Linjen heter TAF-Helse. På tredje året der skjønte jeg noe. Jeg ville ha mer ansvar. Jeg vil være med å ta avgjørende valg for pasientene jeg jobber med.

Kristin tok først fagbrev som helsefagsarbeider. Det  har vært til stor hjelp før medisinstudiet startet. Hun mener at det er lurt å komme inn på studiet med litt arbeidserfaring. Det at hun har studert ett år før hun kom inn på medisinstudiet, har også vært nyttig – spesielt før eksamen.

- Jeg er ikke nervøs før og under en eksamen lenger, siden jeg har vært i de situasjonene før.


GODT FORBEREDT: Med både fagbrev, arbeidserfaring og tidligere studieerfaring, er Kristin godt forberedt til hverdagen på medisinstudiet. 

Viktige erfaringer fra Åpen dag

Kristin besøkte medisinstudiet på Åpen dag i 2018. Erfaringene fra den dagen gjorde studievalget enda lettere. Nå vil hun anbefale Åpen Dag til de som vurderer å studere i Bergen.

- Etter jeg fikk førstehåndsmøte med drømmestudiet her på Haukeland, ble jeg hekta. Det var ingen vei tilbake etter Åpen Dag.

Ved å besøke Åpen dag, kan alle elever på videregående skoler prøve ut de utdanningene de er aller mest interessert i å søke på. Kristin er trygg på at hun har funnet riktig retning.

- I løpet av dette året skal jeg være med på obduksjon av et lik. Hvor kult er ikke det?

SPENNENDE HVERDAG: Kristin synes hverdagen som medisinstudent er kjempespennende. - I løpet av dette året skal jeg være med på obduksjon av et lik. Hvor kult er ikke det?