Åpen dag gjorde meg sikker på studievalget mitt

Nina Sofie Halvorsen (18) gikk rett fra videregående til å studere integrert mastergrad i musikkterapi ved Universitetet i Bergen. Hun kommer fra en musikalsk familie og har alltid hatt et nært forhold til musikk.

- Jeg startet i barnekor da jeg var 3 år. Fra ung alder visste jeg at jeg ville drive med musikk, men Åpen Dag hjalp å bestemme meg for hvilken retning jeg skulle velge.

Studievalget var nemlig alt annet enn lett for Nina, som nå stortrives som student. 

- Jeg var skeptisk til psykologibiten i faget musikkterapi. Først hadde jeg tenkt å gå utøvende musikk eller sosialantropologi. På videregående hadde jeg også tenkt å gå på folkehøgskole. Jeg hadde mange ulike ønsker og syntes det var vanskelig å velge.

Åpen dag endret alt

Det var flere ting som måtte klaffe for at Nina skulle bestemme seg. Først kom to professorer til skolen hennes og snakket om musikkterapi. Deretter deltok Nina på Åpen dag. På samme dag fikk hun besøke både musikkterapi og sosialantropologi på Universitetet i Bergen. Det endret alt.

- Jeg vil anbefale å gjøre slik som jeg gjorde. Besøk ett studium du er usikker på og ett du er sikker på. Etter det var valget klart. Jeg ville studere musikkterapi!

Foto: Jente som spiller pianoMUSIKALSK: Nina har alltid likt musikk, men det var først etter Åpen dag hun bestemte seg for å studere musikkterapi.

Rom til å være seg selv

Nina forteller at på Griegakademiet er det rom for å være seg selv, og det var avgjørende da hun valgte. Likevel har hun følt på en usikkerhet.

- Jeg gledet meg til alle forandringene når jeg skulle begynne å studere. Mer frihet for å stå til ansvar for egen læring. Jeg må innrømme at jeg var usikker de første dagene her på universitetet, men jeg er sikker igjen nå.