Dette trenger du som rådgiver å vite om Åpen dag 2020

Skal dine elever være med på Åpen dag? Her finner du en kort oversikt over hva som skjer på Åpen dag 2020 og hvordan elevene kan melde seg på. 


Åpen dag 2020 består av tre dager med ulikt program. Elevene kan velge å bare delta på mandagsprogrammet «Åpen dag – Student for en dag», eller melde seg på arrangementer som foregår i helgen i tillegg.

Programmet for Åpen dag 2020 blir publisert på denne nettsiden på fredag 1. november. Påmeldingen til de ulike arrangementene åpner mandag 2. desember. I perioden før påmeldingen åpner kan elevene dine opprette brukerkonto og markere sine favorittarrangement i systemet. De kan også velge om de vil få en påminnelse når påmeldingssidene åpner.

Før påmeldingen åpner har du litt tid til å veilede elevene dine som ennå er usikre på hva de ønsker å gjøre etter vidergående. Hvis du har spørsmål om Åpen dag som du ikke finner svar på her, kan du sende de til utdanningibergen@uib.no

 

Lørdag 8. februar: For tilreisende deltakere

På lørdag 8. februar inviterer vi tilreisende fra andre fylker på besøk til campusene i Bergen. Programmet denne dagen er en forenklet versjon mandagsprogrammet, og er tilpasset de som kommer fra andre fylker. Målet med dagen er å lage et tilbud til de som på grunn av lang reiseavstand ikke har anledning til å delta på Åpen dag – Student for en dag på mandag 10. februar.

 

Søndag 9. februar: Åpen dag – Studieklar

Vi viderefører søndagsprogrammet fra 2019 og tilbyr et program også på søndag 9. februar 2020. Her kan de besøkende få mer informasjon om opptak, studentlivet, studieteknikk og karrieremuligheter i vestlandsregionen. Vi tilbyr også egne foredrag for foreldre denne dagen. 

Elevene dine kan melde seg på Åpen dag – Studieklar på samme måte som de melder seg på campusbesøket på mandagen. 

 

Mandag 10. februar: Åpen dag – Student for en dag

Elevene får anledning til å prøve seg som student for en dag. Denne dagen får de møte både forelesere og studenter, være med på miniforelesninger og omvisning på campus. 

Vi har lagt inn både reisetid og lusjpause i programmet, så elevene har mulighet til å besøke inntill tre studiesteder i løpet av dagen. 

Både rådgivere, lærere og skoleledere er selvsagt også hjertelig velkomne på Åpen dag! Meld dere på i samme påmeldingssystem som elevene. 

 

Forberedelse

Programsidene er klargjort allerede en måned før påmeldingen åpner. Målet er at elevene skal få god tid til å orientere seg om de ulike arrangementene vi tilbyr, før de velger hva de skal melde seg på.

Inne på de enkelte arrangementsidene finner elevene informasjon om opptakskrav, hvem studiet passer for, og hvilke arbeidsmuligheter studieprogrammet kan føre fram til. Det finnes også linker til utdanningsinstitusjonene sine nettsider, der de mest interesserte elevene kan lese mer om det aktuelle studieprogrammet. Vi håper denne informasjonen er til hjelp når elevene skal melde seg på Åpen dag. 

 

Påmelding

Påmeldingen åpner mandag 2. desember. Elevene må selv opprette bruker for å melde seg på. Det er ikke mulig å foreta klasse- eller skolepåmeldinger. Hensikten med dette er at hver enkelt elev skal få en dag som er så skreddersydd som mulig.

Etter at deltakerne har meldt seg på, kan de omprioritere påmeldingen sin i perioden frem til påmeldingsfristen mandag 3. februar. Vær oppmerksom på at man ikke kan omprioritere ønskene sine etter at påmeldingsfristen går ut. 

Hvis du som rådgiver ønsker å få en oversikt over hvilke elever som er påmeldt Åpen dag, kan du sende oss en e-post til utdanningibergen@uib.no når påmeldingsfristen går ut. Påmeldingsliste klargjøres fortløpende etter at påmeldingsfristen går ut. 

De mest populære arrangementene ble fulltegnet i løpet av svært kort tid i fjor. Det kan derfor være lurt å minne elevene om påmeldingen dagen før, slik at de kan være tidlig ute og sikre seg det programmet de er mest interessert i å besøke.