Skal du delta på Åpen dag?

Her får du svar på alt du trenger å vite om dagen. 

Før du melder deg på

Det er naturlig å ha en rekke spørsmål knyttet til Åpen dag. I hvert fall hvis det er den første gangen du deltar! Det kan være lurt å sette seg inn i hvordan dagen er oppbygd og hvilke muligheter du har. Vurder nøye hva du melder deg på, slik at du får mest mulig ut av dagen.

Påmeldingen til Åpen dag begynner på mandag 2. desember klokken 10.00. Du bør være raskt ute om du vil være sikker på å få plass på det arrangementet du har mest lyst til å delta på.

Du melder deg på Åpen dag via opendag.no.

  1. Velg «Logg inn» på nettsiden.
  2. Opprett en brukerprofil.
  3. Når du har opprettet en bruker, kan du logge deg inn på påmeldingssiden.
  4. Før påmeldingen åpner kan du lese om alle de ulike arrangementene og legge til dine favoritter på siden din. Når du har opprettet en bruker på nettsiden, vil du få en automatisk påminnelse når påmeldingen åpner. 
  5. Når påmeldingen åpner kan du legge til arrangement i ditt program inne på brukeren din. Husk at du ikke er påmeldt Åpen dag før du har lagt til arrangementer i ditt personlige program.
  6. Så lenge det er ledige plasser på arrangementene du vil bytte til, kan du også bytte arrangementer i hele perioden frem mot påmeldingsfristen 3. februar.

Obs! Etter påmeldingsfristen kan du ikke bytte arrangementer lenger.

Får du ikke logget deg inn? Hvis du ikke har eget telefonnummer, eller av andre grunner ikke får logget deg inn, kan du kontakte utdanningibergen@uib.no. Vi hjelper deg videre.

Du bør melde deg på det arrangementet som passer mest med det du har lyst til å studere. På Åpen dag kan du få bekreftet at det er riktig studium for deg. Er du usikker på hva du har lyst til å studere? Da kan du heldigvis besøke flere ulike studium på Åpen dag, slik at du kan kjenne etter hva som passer for deg. Bruk dagen til å utforske flere muligheter!

Hvis du er usikker på hva du skal studere, kan det også være nyttig for deg å besøke søndagsprogrammet på Studentsenteret. Der er det blant annet en egen Studievalg-workshop der du får hjelp til å sette ord på hva du ønsker å drive med. 

Hvis du ikke trives på det studiet du besøkte på Åpen dag, så gjør det absolutt ingenting. Da har du kanskje utelukket det alternativet, slik at du kan velge noe annet når du skal begynne å studere.

På mandagen er dagen delt opp i tre bolker. Det betyr at du kan besøke inntil tre studiesteder på samme dag! Du kan også velge å besøke tre studieprogrammer på samme studiested, hvis du heller ønsker det. Sett sammen dagen din akkurat slik du ønsker. 

Hvis du ikke synes det er nok å besøke tre studier i løpet av Åpen dag, kan du også melde deg på arrangement på lørdagen

Får du ikke tid til å snakke med alle studiestedene du har lyst til på mandagen? Da kan du også møte studiestedene på stands på søndagen. Du finner oss på Studentsenteret i Bergen.

Åpen dag – tre dager! 

Åpen dag er ikke bare én, men tre dager i 2020! Fra lørdag 8. til mandag 10. februar kan du delta på mange ulike arrangementer knyttet til Åpen dag i Bergen. 

På lørdagen har noen populære studieretninger satt opp ekstra arrangement. Arrangementene er spesielt tilpasset for tilreisende studenter fra andre steder i landet. 

Arrangementer er også åpne for alle andre deltakere – både elever fra videregående skoler, personer som er i førstegangstjeneste, elever fra folkehøgskoler, studenter og voksne er hjertelig velkomne til å delta på programmet på lørdagen. 

Program lørdag

11:30-13:00 Arrangement 1 (inkludert lunsj)

13:00-14:00 Pause for å reise mellom ulike campus

14:00-15:00 Arrangement 2

På søndag 9. februar arrangeres Åpen dag – Studieklar? på Studentsenteret i Bergen. Her kan du delta på mange spennende foredrag! Programmet denne dagen varer fra kl. 11.00-17.00.

Lær om studentlivet
Du møter flere studenter som vil gi deg sine beste tips for å mestre overgangen til studentlivet. Studentene skal blant annet holde foredrag om studentlivet, eksamenstips og hva som er viktig for at du skal få en relevant jobb etter studietiden

Møt studiestedene på stand
Nådde du ikke å melde deg på det studieprogrammet du hadde mest lyst til å delta på? Du kan likevel møte studiestedene på stand på Studentsenteret på søndagen og stille de spørsmålene du måtte ha om studiet du ønsker å søke på. 

Tren med studentene
Sammen (Studentsamskipnaden på Vestlandet) tilbyr treningssentre for studenter flere steder i byen. Treningstilbudet er veldig populært blant studentene i Bergen. På Åpen dag kan du prøve ut treningssenteret på Studentsenteret helt gratis.

Få veiledning og svar på dine spørsmål
På søndagen møter du også veiledere og personer som jobber med opptak på universitetet og høyskolene. De er eksperter på sitt område som kan svare på alt du lurer på!

Mandag 10. februar får du oppleve hvordan det er å være student. Du får delta på forelesninger, snakke med studenter og se campus. Alle arrangement på mandagen skal også inneholde informasjon om dine fremtidige arbeidsmuligheter. Dagen er delt i tre, slik at du kan besøke inntil tre ulike studiesteder eller studieprogram i løpet av dagen.

Nedenfor ser du hvordan dagen er delt inn. Når du setter sammen ditt program kan du velge nøyaktig de arrangementene du er mest interressert i å besøke. 

Program mandag

08:30-10:00 Arrangement 1

10:00-10:45 Pause

10:45-11:00 Lunsj (når du annkommer arrangement nummer 2)

11:00-12:30 Arrangement 2

12:30-13:15 Pause

13:15-14:45 Arrangement 3

Praktisk informasjon

Skal du reise langt til Åpen dag? Eller kanskje du allerede bor i Bergen, men trenger hjelp til å finne ut hvor de ulike campusene ligger? Gå til denne siden for å lese mer om hvordan du kommer deg til Åpen dag. 

På hvert enkelt arrangement vil du også finne informasjon om hvilket rom du skal gå til og hvilket campus du skal være på. 

Nei. Det er dessverre svært få parkeringsplasser tilknyttet campusene i Bergen. Vi oppfordrer derfor alle til å gå og ta kollektivtransport til arrangementene. Sjekk denne siden for reisetips til Åpen dag.

Ja, klart du får lunsj! Det er litt ulike ordninger de ulike dagene: 

Lørdag
På lørdag 8. februar får du gratis lunsj på det første arrangementet som er klokken 11.30-13.00. 

Søndag
På søndag 9. februar er det kun personer som er påmeldt Studievalg – hva skal jeg velge? som får gratis lunsj. Andre deltakere på søndagen kan kjøpe seg lunsj. Studentkaféen på Studentsenteret er åpen under hele arrangementet.

Mandag
På mandag 10. februar får du gratis lunsj når du ankommer arrangement nummer 2 av 3. Lunsjen blir servert klokken 10.45, rett før arrangement 2 begynner. Det er derfor lurt å være tidlig ute til arrangementet. 

Ja, foreldre kan også delta på Åpen dag. Det er viktig at foreldre melder seg på via samme påmeldingssystem som de andre deltakerne. 

På søndagen tilbyr vi også et eget foredrag for foreldre

Nei, det er helt gratis å være med på alle arrangementene knyttet til Åpen dag. 

Noen deltakere kan søke om å få reisestipend for å reise til Åpen dag. Det gjelder de som kommer fra steder utenfor Hordaland og som skal delta på Åpen dag på Norges Handelshøyskole. Det gjelder også for de skal delta på Åpen dag på BI, og som har bostedsadresse minst 50 km unna campuset. Det finnes ikke reisestipend hos de studiestedene. 

For å kunne søke reisestipend må du også være kvalifisert for opptak på NHH. Du søker reisestipend via NHH sine nettsider. Kontakt NHH direkte dersom du har spørsmål om denne ordningen.

Mange videregående skoler har gjort det obligatorisk for elevene sine å møte på Åpen dag. Spør rådgiveren din hvilken ordning som gjelder på din skole.

Vi som arrangerer Åpen dag kan sende deltakerlistene til skolene som har gjort dagen obligatorisk, slik at de kan registrere fravær på elever som ikke er påmeldt. Selv om du er påmeldt kan skolen gi deg fravær hvis du ikke møter opp, eller hvis du går hjem før dagen er slutt. 

Ja, mange deltakere sier at de har hatt stor nytte av å delta på Åpen dag. Det varierer selvsagt fra person til person. Du får mer ut av dagen hvis du forbereder deg godt og hvis du tør å stille spørsmål om alt du lurer på. På Åpen dag møter du forelesere og studenter som vil svare deg!

Vil du høre fra ekte studenter som har vært på Åpen dag?

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Kontakt oss på utdanningibergen@uib.no